'Gospe Vrpoljačka, moli za nas'

Provjerite program proslave blagdana Velike Gospe u Vrpolju

Brojni vjernici i ove će se godine uputiti u Vrpolje na proslavu svetkovine uznesenja Blažene Djevice Marije odnosno na proslavu blagdana Velike Gospe. Od 6. do 13. kolovoza svakog dana će se moliti sveta krunica u 19.30 sati, dok će misa i propovijed biti u 20 sati.

U srijedu, 14. kolovoza u 19 sati je početak ispovijedanja, a u 20.30 sati svečana Večernja misa koju predvodi don Joso Pavić. U 21.30 svetu misu uočnicu predvodi generalni vikar monsinjor Marinko Mlakić, a nakon mise organizirano je euharistijsko klanjanje.

Na sam blagdan Velike Gospe jutarnje mise su u 6, 7 i 8 sati, a svečano misno slavlje s procesijom Gospine slike bit će u 10.30 sati, te će ga predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić.

U 19 sati večernju svetu misu predvodit će fra Ivan Bradarić.

Inače, uočnicu i svetkovinu glazbeno animiraju zbor ‘Velike Gospe’, zbor ‘Gospe od Vrpolja’, zbor ‘Petrova lađa’ te Ured za pastoral mladih Šibenske biskupije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.