Prva Tijelovska procesija na Vidicima

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo, 4.6.2015., svečanom procesijom Župa Vidici je odala počast Gospodinu u Presvetom Oltarskom sakramentu. Nakon svete mise ,koja je započela u 9 sati, krenuli su Tijelovskom procesijom od župne crkve ulicom Ive Družića do križanja s ulicom 8. dalmatinske udarne brigade kojom su se potom vratili u župnu crkvu. Na putu su zastali na četiri pripravljene postaje gdje su na privremenim oltarima odali počast Presvetom Oltarskom Sakramentu i blagoslovili stanovnike, polja i plodove župe i kvarta Vidici.

 

Predivno je bilo vidjeti  prvopričesnike i krizmanike u svojim liturgijskim haljinama kako pobožno prate pjesme zborova. Zborovi su cijelim putem pjevali euharistijske pjesme, a procesija je potrajala oko sat i pol vremena.Neki vjernici su na svoje balkone i vrata stavili kip Blažene Djevice Marije i raspela, te ih ukrasili cvijeće kako bi pokazali koliko svečano dočekuju prolazak Gospodinov pored njihovi vrata.

vidici 4

Zahvaljuju se obiteljima Nakić, Badžim, Šupe i Grguričin koje su pripremile i lijepo uredile privremene oltare u sjenicama svojih dvorišta. Zahvaljuju se i hrvatskoj policiji Šibensko-kninske policijske uprave koja je osiguravala promet za vrijeme procesije. Ove godine se okupilo oko 200 vjernika, a sve fotografije možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.