Sestre franjevke od Bezgrješne održale molitveno-kreativni susret u samostanu

U subotu 18. veljače 2017. u samostanu franjevki od Bezgrješne u Šibeniku, održan je molitveno-kreativni susret djevojaka. Mjesec u kojem se obilježava Dan života, Dan posvećenoga života i Dan bolesnika odredio je i temu susreta. Njegov naslov ‘Život je avantura – usudi se’ preuzet je iz himne životu koju je 1996. napisala majka Tereza.

Susret je započeo molitvom krunice,a dok su razmatrale pojedina otajstva, djevojke su molile za život, za sve one o kojima na bilo koji način ovisi njegovo dostojanstvo i sve one koji su obilježili njihove osobne živote, kao i za one koji su izgubili nadu i smisao života.

Uslijedilo je izlaganje kroz koje su upoznale smisao, razloge i svrhu zbog kojih je Crkva pokrenula obilježavanje spomenutih dana. Himna životu majke Tereze bila je njegova okosnica i osobni ispit shvaćanja života.

Budući da zaljubljenost znači ovorenost životu, prihvaćanje drugoga u svoj život i ulazak u njegov, izlaganje je završeno osvrtom na spomendan sv. Valentina.

Na koncu susreta, djevojke su izrađivale svijeće, simbol života, traženja i zahvalnosti, vjere i Božje prisutnosti koja prožima i podržava ljudski život.

Izvor: Družba sestara franjevki od Bezgrješne

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.