ŠIBENIK: Franjevci i župljani nabavili automobil za Antonelu

Prije koji tjedan ispunio se Antonelin san. Pred vratima obiteljske kuće dočekao ju je dugo očekivani automobil. Župljani Župe Gospe od Zdravlja iz Dubrave na čelu sa svojim župnikom fra Antom pokrenuli su akciju nabave automobila koji joj je bio jako potreban. U akciji su sudjelovala i braća fratri samostana sv. Ante na Šubićevcu – Šibenik i samostanskog okružja. Antonela je zauzeta vjernica i redovito dolazi na nedjeljnu misu zajedno sa svojom majkom. Jednom zgodom kad su nešto ranije došle u crkvu, upitao ju je župnik fra Ante što radi i kakvi su joj planovi za budućnost? Rekla je da radi kao pripravnica u administraciji u dječjim vrtićima u Šibeniku i da će tu raditi do  prosinca ove godine, a za dalje će vrijeme pokazati te je nadodala da trenutno ima drugih želja i problema. Izrazila je tada i svoju želju da nabavi automobil s komandama prilagođenim osobama s posebnim potrebama koji joj je jako potreban.

Nažalost roditelji nisu zaposleni, a majka ne radi jer se  mora njoj posvetiti. Redovito ju je vozila iz Rakova Sela i dovozila iz škole i s fakulteta iz Šibenika i Vodica. Antonela je magistrirala upravno pravo, na što je njezina majka posebno ponosna. Auto bi dobro došlo za Antonelu da se osamostali i da majku malo rastereti. A kako do auta kad nema srestava za to? Župnik fra Ante im je predložio da se malo raspitaju o prilagođenim autima za nju i predložio da će pokušati nešto skupiti od župljana  i dobrih ljudi.

Nakon nekog vremena pristali su na ponuđenu župnikovu opciju. Župnik se savjetovao sa članovima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, te članovima župnog Caritasa. Predložili su akciju vjernicima Župe  i zamolili za pomoć. Fra Ante je za akciju obavijestio i fratre u samostanu sv. Ante te su se i oni rado odazvali. Udruženim snagama župljana Župe Gospe od Zdravlja Dubrava, župnog Caritasa i fratara samostana sv. Ante na Šubićevcu i samostanskog okružja nabavljeno je auto za Antonelu. Ona sada ide na pripreme za polaganje, a vozački ispit će učiti i polagati u Kninu, jer samo jedan auto s posebnim komandama ima u cijeloj županiji.

Antonela zahvaljuje svima koji su se odazvali ovoj akciji koju su pokrenuli župljani Župe Gospe od Zdravlja sa svojim župnikom. Lijepo je pomagati i razveseliti ljude.

Izvor: Franjevci Split

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.