ŠIBENSKA KATEDRALA: Podijeljeni mandati vjeroučiteljima

Podjela kanonskih mandata vjeroučiteljima Šibenske biskupije održana je u petak 11. rujna u katedrali svetog Jakova u Šibeniku. Tom prilikom na vjeroučiteljice, vjeroučitelje i odgojiteljice u vjeri, šibenski biskup Ante Ivas tijekom misnog slavlja zazvao je Božji blagoslov u novoj školskoj godini.

 

U homiliji biskup Ivas ukazao je kako činom podjele mandata Crkva vjeroučiteljima daje ruku povjerenja. Latinski glagol “mando” i “mandare”označuje povjerljivu funkciju, ali i odgovornu zadaću koja se treba savjesno izvršavati. Crkva činom podjele mandata potvrđuje da ste prikladni za sveto poslanje poučavanja u vjeri, poručio je biskup Ante Ivas.

Vjeroučiteljima je kazao kako je nužno stalno rasti vjeri i evanđeoskom duhu. Potrebna vam je molitva u osobnoj molitvi, ali i molitvi crkve. Ne možete bez nedjeljne svete mise i morali bi biti aktivni u svojoj župnoj zajednici, kazao je biskup Ivas.

Nakon obećanja u kojima su vjeroučitelji svečano obećali da će odgovorno svjedočiti i prenositi katoličku vjeru u zajedništvu sa Papom, biskupima i Crkvom, vjeroučiteljice i vjeroučitelji primili su mandate. Biskup im je tom prilikom poručio kako svakog od njih prati svojom molitvom.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.