Šibenski srednjoškolci molitvom u Katedrali počeli novu školsku godinu

Molitva za uspješan početak nove školske godine za srednjoškolce grada Šibenika upriličena je 13. rujna u katedrali svetog Jakova. Molitvom kojom se već tradicionalno dugi niz godina ulazi u novu školsku godinu predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Susret je organizirala i osmislila predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije, sestra Jakica Vuco.

zaziv17003

Šibenski biskup učenicima je poručio da budu oni koji ljube istinu i koji žive u istini. Naglasio je da smo nužno upućeni na pomoć drugih. Kad uvidimo da nam Bog treba u životu i da smo naslonjeni na Božju ljubav, dobrotu i blizinu, kad to prihvatimo kao vlastito načelo onda ćemo razumjeti i ostala blaženstva, poručio je biskup Rogić.

– Kad svjesno živimo naslonjenost na Boga onda je sve drugačije i sve je usmjereno u životu prema vječnim vrijednostima. Isus svoju blizinu nikom ne nameće. Bit će u vašim životima koliko mu date mjesta, kazao je šibenski biskup.

zaziv17001

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.