Službom svjetla otvorena svetkovina sv. Mihovila

Proslava Sv. Mihovila arhanđela, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije otvorena je Službom svjetla i pjevanim Povečerjem u katedrali svetog Jakova u srijedu 28. rujna. Obrede je predvodio umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas. Na slavlju su uz šibenskog biskupa Tomislava Rogića sudjelovali: splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, dubrovački biskup Mate Uzinić, kotorski biskup Ilija Janjić i hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk.

Nakon pozdravnih riječi biskupa Tomislava Rogića i Službe riječi prigodnu homilju imao je župnik u Ražinama i dekan Ražinskog dekanata don Ivica Boko koji je u svetog Mihovila predstavio kao predvodnika i zaštitnika u borbi protiv zla i Sotone. Potom je kroz nekoliko načela ukazao kako na evanđeoski način voditi duhovnu borbu protiv zla.

otvaranje svetkovine 16002

Nakon homilije članovi novoosnovanog odreda katoličkih skauta `Sveti Mihovil´ koji djeluje pri katedralnoj župi u Šibeniku položili su prisegu. Obećali su vjernost Bogu, Crkvi i Domovini.

otvaranje svetkovine 16003

 

otvaranje svetkovine 16005

 

otvaranje svetkovine 16006

 

otvaranje svetkovine 16007

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.