Stotine vjernika Zadarske nadbiskupije hodočastilo svetom Nikoli Taveliću

Jučer je održano tradicionalno 33. hodočašće vjernika Zadarske nadbiskupije svetom Nikoli Taveliću u Šibeniku. Oko 650 hodočasnika okupilo se u nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u franjevačkom samostanu u Šibeniku, gdje ih je pozdravio gvardijan i rektor svetišta fra Ivan Bradarić.

Svečano misno slavlje u katedrali svetog Jakova predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a koncelebrirali su šibenski biskup Tomislav Rogić i umirovljeni Ante Ivas.

– Zahvaljujem vam što čuvate ovu lijepu tradiciju koja povezuje naše biskupije i koja svjedoči da svetog Nikolu Tavelića nismo zaboravili, da nam njegov svetački lik i danas govori, potiče, svjedoči i ostaje naš zagovornik pred Ocem nebeskim, kazao je u uvodnom dijelu misnog slavlja biskup Rogić.

zadrani16004

Puljić je vjernike prisjetio slavlja kanonizacije Nikole Tavelića u Rimu i prošlotjedne beatifikacije albanskih mučenika u Skadru.

Biskup Rogić u homiliji je ukazao na potrebu nasljedovanja svetog Tavelića.

– Njega i njegovu subraću ništa nije moglo rastaviti od ljubavi Kristove, ni nevolje, ni pogiblja, ni mač, niti ikoja sila, sadašnja ni buduća, kazao je između ostalog biskup Rogić citirajući svetog Pavla.

zadrani16007

Podsjetimo, na današnji blagdan svetog Nikole Tavelića u 10,30 sati održat će se misa na kojoj će pjevati pjevački zbor KUD-a Molve, a potom će se održati umjetnički program  ispred crkve. U 17,30 sati počinje tradicionalna procesija ulicama grada, nakon čega će biskup Tomislav Rogić predvoditi misu.

(FOTO: Šibenska biskupija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.