Susret biskupa Ivasa sa ravnateljima osnovni i srednjih škola i dječjih vrtića

Božićni susret šibenskog biskupa Ante Ivasa sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola, te dječjih vrtića upriličen je u ponedjeljak 21. prosinca u dvorani biskupske palče u Šibeniku. Susret je započeo prigodnim nastupom Dječjeg katedralnog zbora koji je izveo dvije božićne pjesme. Zborom je ravnala prof. Jelena Mikulandra.

Riječi pozdrava uputila je predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Jakica Vuco. “Božić je vrijeme i blagdan kada najbolje i najljepše iz sebe darujemo drugima. Rođenje Betlehemskog Djeteta – malenog i siromašnog, tolikim je ljudima kroz vjekove donosilo radost i mir u srca i živote. Želimo međusobno podijeliti tu radost i izreći je jedni drugima, da svjetlo, ljubav i mir ne bi izgubili ni snagu ni sjaj! Hvala vam za vaša nastojanja i otvorenost prilikom bilo kakvih relacija kada smo upućeni jedni na druge. Vjerujem da će se sve tako dobro nastaviti i dalje!”, poručila je predstojnica s. Jakica Vuco. Biskupa je u ime ravnatelja pozdravio ravnatelj OŠ Brodarica Emil Božikov. Riječi pozdrava uputila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Dijana Ercegović.

ravnatelji15002

Šibenski biskup Ante Ivas ravnateljima predstavio je encikliku pape Franje “Laudato si”. Papa u enciklici govori da su naša zemlja i svijet jako ugroženi. U ljudima su se ispremještale vrednote. Kao da sve više idemo prema kulturi smrti. Problem zemlje je problem čovjeka, poručio je biskup Ivas ravnateljima. Ako je iko odgovoran za vrednote i red vrednota u čovjeku onda je to obitelj, pa ste onda vi dragi ravnatelji i učitelji. Vaša je odgovornost velika pred našim narodom. Želim da pred očima imate cjelovitost ljudske osobe. Božić je blagdan ljudske osobe. Božićem je čovječanstvo dobilo veliku vijest mira i sklada, kazao je biskup Ivas.

IZVOR: Šibenska biskupija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.