U crkvi Gospe van Grada: Misa, video prikaz i paljenje lampiona za stradale u Vukovaru

U Republici Hrvatskoj, tijekom agresije od 1991. do 1995. godine, dogodila su se velika stradanja ljudi, posebno u gradu Vukovaru i Škabrnji. Sjećajući se svih žrtava i odajući im dostojanstvenu zahvalnost već tradicionalno u župi Gospe van Grada obilježava se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Pomolit ćemo se i za žrtve Pariza.

Program obilježavanja će započeti u 17:00 sati molitvom krunice, a u 17:45 kroz video prikaz prisjetit će se stradanja Vukovara i njegovih stanovnika.

Euharistijsko slavlje za sve žrtve prikazat će se u utorak, 17. studenog 2015. u 18.00 sati, a poslije euharistijskog slavlja zapalit ćemo lampaše u parku ispred crkve.

– Nama je Vukovar i žrtva njegovih stanovnika blizu srca i želimo za sve Šibenčane koji taj dan ne putuju u Vukovar ili u Škabrnju organizirati sjećanje u Šibeniku. Pozivamo sve vjernike, branitelje i građane Šibenika da postave svoju svijeću u parku i nazoče središnjem događaju: sv. misi – poručuju iz Gospe van Grada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.