U crkvi sv. Frane razgledajte velike jaslice, a donosimo vam i raspored ispovjedi i svetih misa

Crkva sv. Frane u ovom predblagdanskom vremenu bit će otvorena tijekom cijelog dana za posjet vjernika i za sve one koji žele moliti uz već tradicionalni prikaz betlehemskih događaja Isusova rođenja u jaslicama.

Za redovitu duhovnu pripravu sakramenta svete ispovijedi fratri su na raspolaganju vjernicima u petak i subotu od 8 do 12 sati te od 16 do 18,30. U nedjelju je ispovijedanje uz redoviti raspored svetih misa. Na Badnjak se možete ispovjediti od 8 do 12 te od 16 do 18 sati. Na misi Polnoćki kao i na svetim misama Božića u Svetištu nema redovitog ispovijedanja.

Na Badnjak se slavi sveta misa zornica u 8 sati, a prije Polnoćke crkva će biti otvorena od 23 sata za bdjenje uz jaslice u tišini.

Na Božić su svete mise u 8, 10.30 te u 18 sati. Nakon svih svetih misa fratri pozivaju sve vjernike i sve ljude dobre volje u samostansku dvoranu na čestitanje Božića. Stoljetna je tradicija da se u crkvi sv. Frane svečano slavi i blagdan sv. Stjepana. Svete mise su također u 8, 10.30 te u 18 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.