U Katoličkoj školi proglašeni pobjednici natječaja ‘Mihovilu i gradu na dar’

Proglašenje pobjednika nagradnog natječaja ‘Mihovilu i gradu na dar’ koji je organizirao Katehetski ured Šibenske biskupije, bilo je upriličeno u prostorijama Katoličke osnovne škole u utorak 27. rujna. Na natječaj je pristiglo više od 100 dječjih likovnih i literarnih radova. Natječaj je izazvao je veliko zanimanje učenika i njihovih mentora sa područja cijelog grada, i šire, kazala je predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije sestra Jakica Vuco koja je i vodila program proglašenja pobjednika.

U kategoriji grupni rad vrtićkih skupina, prvo i drugo mjesto osvojio je DV Brat Sunce. Treće mjesto pripalo je DV Blažena Hozana. U kategoriji pojedinačni rad djece vrtićkog uzrasta prvo mjesto su osvojili Dora Šupe i Toma Mezin – DV Vidici; drugo Tjaša Barišić – DV Brat Sunce; a treće Eva Maria Kalpić- DV Pčelica.

natjecaj_mih_001

Radovi učenika razredne nastave ocjenjeni su: Prvo mjesto Ana Marić- Katolička OŠ; drugo. Eva Zanarin- OŠ Jurja Šižgorića i treće Marta Viljac- OŠ Jurja Šižgorića. U kategoriji radovi učenika predmetne nastave prvo mjesto Marija Smolić- Katolička OŠ; drugo Gabriela Mijić- OŠ Petra Krešimira IV.; treće Laura Jurin – OŠ Vidici

U kategoriji literarni radovi učenika osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Lucija Marija Bilić – OŠ Tin Ujević; drugo Ivano Reskušić – OŠ Tina Ujevića; treće Roko Ban – OŠ Jurja Šižgorića.

Učenici i učenice koji pohađaju župnu katehezu u župi katedrala sv. Jakova zajednički napravili triptih o sv. Mihovilu te su osvojili prvu nagradu u svojoj kategoriji, dok je druga pripala učenicima župe Gospa van Grada. U kategodiji srednjih škola nagradu su dobile Sandra Kapitanović, Doris La Mazza i Ana Makelja, učenice Tehničke škole Posebnu nagradu za originalnost dobila je učenica Mirna Gović – OŠ Jurja Šižgorića.

natjecaj_mih_004

Svi koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto dobili su prigodne darove, a najbolji će sa najuspješnijim učenicima vjeronaučne olimpijade, imati mogućnost biti na nagradnom jednodnevnom izletu zaključila je i obećala sestra Jakica Vuco.

Na dodjeli nagrada bio je i šibenski biskup Tomislav Rogić koji je pozdravio i pohvalio svaki rad, svako dijete, svaku mamu i tatu i sve koji su sudjelovali i došli na proglašenje. Sveti Mihovil će nas štititi i znati sačuvati ako mu se obratimo, kazao je biskup Rogić.

natjecaj_mih_005

natjecaj_mih_006

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.