U Šibeniku predstavljanje knjige ‘Skroviti život Katarine Labouré’

U utorak, 29. studenoga u crkvi sv. Frane u Šibeniku počinje devetnica pred blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Na prvi dan devetnice, u 18.45 sati nakon večernje svete mise bit će predstavljanje knjige ‘Skroviti život Katarine Labouré – Čudesna povijest Čudotvorne medaljice’.

O knjizi će govoriti s. Arkanđela Smoljo prevoditeljica knjige s francuskog i fra Ivan Bradarić duhovnik članova Vojske Bezgrešne. Tekstove iz knjige će čitati Marija Klisović, a voditelj i moderator programa je don Franjo Glasnović.

katarina1

Katarina Labouré imala je nekoliko viđenja Blažene Djevice Marije. Prvi put je bilo u noći između 18. i 19. srpnja 1830. u samostanu u Parizu. To je povjerila ispovjedniku, ali nije joj vjerovao. Ponovno je imala ukazanje 27. studenog iste godine. Gospa joj je poručila: ‘Daj napraviti medalju s prizorom, koji vidiš; sve osobe koje je budu nosile, primit će velike milosti. Obilne će milosti biti za osobe, koje je budu nosile s pouzdanjem.’

medaljica

Unatoč svemu ispovjednik joj i dalje nije vjerovao. Gospa joj se ukazala treći put u prosincu 1830. i rekla kako će doći dan, kada će svi biti uređeno kako ona želi. Prva medaljica iskovana je uz dopuštenje pariškoga nadbiskupa 1832. U slijedeće četiri godine, izrađeno je 8 milijuna medaljica. Katarina je namjerno živjela u anonimnosti, a sebe je smatrala samo glasnicom. Nakon ispovjednikove smrti, tajnu je povjerila poglavarici samostana. Od tada se još brže šire medaljice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.