U spotu na Bribirskoj glavici i samostanu svetog Frane opjevan Križni put

Zbor crkve svetog Frane ‘Vespere’ iz Šibenika i ansambl ‘Kolbe’ iz Zagreba snimili su pjesmu i spot pod nazivom ‘Put ljubavi’ čije će predstavljanje biti u subotu u samostanu svetog Frane s početkom u 19 sati.

Pjesma je adaptacija portugalske verzije ‘A morrer crucificado’ koju je na hrvatski prevela Marina Ljubić, a tekst je prilagodio i glazbu producirao Branko Bardun. Za vokalne i instrumentalne aranžmane se pobrinula Iva Bardun, dok je na gitari gostovao Vlado Volenec.

Spot je sniman na lokacijama Bribirska glavica i samostan svetog Frane pod redateljskom palicom Željka Petreša, a producirao ga je fra Ivan Bradarić.

Inače, pjesma je prerađeni tekst postaja Križnoga puta, pa je i nešto dužeg trajanja od uobičajenog. Zbog načina na koji se pjesma razvija, od klasičnog orkestralnog dijela do popularnog rock izričaja, može privući zanimanje svih ljubitelja glazbe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.