Proglašenje godine sveca

Uskoro je blagdan sv. Nikole Tavelića, provjerite bogat program

Blagdan sv. Nikole Tavelića u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Šibeniku i ove godine će biti svečano proslavljen. Glavna proslava je u četvrtak 14. studenog, kada večernju svetu misu u 18 sati predslaviti krčki biskup, monsinjor Ivica Petanjak. Pola sata prije mise započinje procesija užim dijelom staroga grada.

Blagdanu prethodi trodnevnica, koja je počela jučer i trajat će do 13. studenog. Danas će misu voditi fra Žarko Lucić iz Splita, a sutra fra Bojan Rizvan iz Zadra.

Na sam blagdan sv. Nikole u 17.30 kreće procesija sa slikom sv. Nikole Tavelića, a u 18 sati bit će predslavljena misa uz pratnju Katedralnog zbora. Nakon svete mise šibenski će biskup Tomislav Rogić proglasiti Godinu sv. Nikole Tavelića.

U nedjelju, 17. studenog bit će zahvalna sveta misa u svetištu, u 18 sati, a predslavit će je fra Ivan Bradarić uz pratnju zbora Vespere. U 19 sati, svetišu i hodočasnicima na dar nastupaju sestre Ramljak iz Međugorja, Pivači sv. Jakova iz Šibenika te Glazbeni sastav iz Zagreba, Novo svitanje.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.