'Sistematski pregled kod Boga'

Varaždinski biskup u šibenskoj Katoličkoj školi predvodio duhovne vježbe za svećenike

Duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije održane su od 26. do 28. kolovoza u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Ove godine predvoditelj duhovnih vježbi bio je imenovani varaždinski biskup monsinjor Bože Radoš, a duhovnim vježbama nazočili su biskup Tomislav Rogić i Ante Ivas.

Kako je kazao monsinjor Radoš, duhovne vježbe su kao jedna slika sistematskog pregleda gdje dolazimo kod Boga koji je kao liječnik. Dolazimo da nas Gospodin pregleda i osnaži. Šibenski svećenici o svećeništvu su razmišljali i kroz slike dva Josipa – Josipa Egipatskog slike brata koji traži svoju braću i svetog Josipa zaručnika Blažene Djevice Marije, jednog zrelog muža.

Monsinjor Radoš govorio je i o Isusovom zahtjevu da  svako postane kao dijete. To je rast prema dolje. Vrhunac Isusovog života je služenje, svećenikov život je sličan životu djeteta. Svećenik treba djetinje otvorenosti i povjerenja.

– Duhovne vježbe zaključili smo sa razmišljanjem o Blaženoj Djevici Mariji. Svaki pogled prema njoj je pogled prema svetohraništu jer je u središtu njezinog života onaj kojega Marija nosi u grudima – kazao je monsinjor Radoš.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.