VIDEO Uskrsna poruka biskupa Rogića: Zamka ovoga svijeta je zatvorenost u kratkoročnost, kao da sutra ne postoji

Svim vjernicima Šibenske biskupije i svima koji slave Uskrs šibenski biskup Tomislav Rogić uputio je poruku u kojoj naglašava kako život ne može stati, ni ostati u grobu.

– Napast i zamka ovoga svijeta je njegova kratkoročnost, zatvorenost u neko kratko sada i odmah, kao da sutra ne postoji. U takvom pogledu bez dodira vječnosti u nevoljama života gubimo nadu, prepuštamo se apatiji, tonemo u besmisao koji onda gnječi čovjeka svom težinom prolaznih briga. Svađe, razdori među ljudima, u obitelji, među narodima, pa bolesti, strahovi i neizvjesnosti svake vrste nameću svoju bezizlaznost. Različite neprilike, nesreće i pogibelji izgledaju kao nepremostiva prepreka, zid pred kojim se čovjek bespomoćno nalazi. Slika o čovjeku i njegovu životu gubi ljepotu jer predstavlja grob kao konačni svršetak. Uskrsli Isus Krist pokazuje da nije tako. Da to nije istina o čovjeku i njegovu životu. Pozvani smo na vječnost, stvoreni smo za vječnost i ljubljeni od Boga zauvijek. Ta Sina nam je svoga dao kao žrtvu pomirnicu – poručuje biskup Rogić.

Šibenski biskup naglašava kako svetkovina uskrsnuća Gospodina našega Isusa Krista nadilazi sve ostale proslave i blagdane.

– Ili bolje rečeno, događaj Uskrsnuća u sebi nosi sve blagdane, molitve, žrtve i dobra djela jer im daje konačni cilj i smisao – život vječni, a čisti sve naše ranjenosti, grijehe i slabosti. Naš zemaljski život ozdravlja i usmjeruje put vječnosti. Grob, koji je trebao biti konačna točka na Isusov život, na sve što je govorio i činio, sve što je podnio, ostaje prazan grob – kaže, između ostaloga Tomislav Rogić.

Šibenski biskup napominje da po vjeri u Uskrslog Krista svaki od nas ima dodir vječnosti, ne samo u budućem životu, nego već sada.

– Naš vječni život kao da je za sada skriven s Kristom u Bogu. Kad se pojavi Krist, život vaš – to jest slava Boga vječnoga sve će biti drugačije. Slaveći Uskrs, slavimo Krista živoga koji nas nije napustio, nego nam se predao i darovao kruh života u svetoj euharistiji. On je naša popudbina, hrana nebesnika već sada darovana. Kad se pojavi Krist … sve će biti razotkriveno, opravdano. Nemojmo ni jednu životnu stvarnost, ni muku – ni radost, gledati bez vjere u Uskrsnuće, bez nade u vječni život – poručuje na kraju biskup Rogić želeći svima snagu uskrsne vjere i radost života koja po ljubavi Božjoj vodi u vječnost.

FOTO/VIDEO: Duško Jaramaz/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.