Vjernici Krčke biskupije hodočastili ‘Putevima hrvatskih svetaca’

U sklopu biskupijskog hodočašća ‘Putevima hrvatskih svetaca’ organiziranog prigodom Godine milosrđa , čak 670 vjernika Krčke biskupije u četvrtak je pohodilo Šibenik. U nacionalnom svetištu svetog Nikole Tavelića sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio Krčki biskup Ivica Petanjak. Hodočasnike je u ime svetišta pozdravio fra Augustin Kordić, a prije slavlja predvodio je molitvu sv. Nikoli Tavelića.

Biskup Petanjak  u homilije je vjernike upoznao s mučeništvom, te je naglasio kako je svim krščanskim mučenicima zajedničko stavljanje Krista na prvo mjesto.

-Mučenici nisu umirali prvenstveno kako bi zadobili baštinu u Kraljevstvu nebeskom nego kako bi to zadobili drugi vjernici, poručio je biskup Petanjak.

krkhodo005 krkhodo013

Nakon misnog slavlja hodočasnici su posjetili katedralu svetog Jakova gdje ih je primio šibenski biskup Tomislav Rogić. Katedralni župnik don Krešimir Mateša upoznao ih je sa katedralom svetog Jakova, njenom materijalnom i duhovnom vrijednošću, a hodočasnike je blagoslovio biskup Tomislav Rogić koji je sa biskupom Petanjakom izmijeno simbolične i prigodne poklone.

U samostanu svetog Frane i u katedrali svetog Jakova naglašene su veze između Krčke i Šibenske biskupije. Šibenski biskupi Anton Tamarut i Srećko Badurina bili su iz Krčke biskupije. Svećenici don Mladen Mrakovčić i don Marijo Kosić djelovali su u katedrali svetog Jakova. Vlč. Kosić bio je i katedralni župnik. Kao poveznicu između dvije biskupije biskup Petanjak na misnom salvlju imao je biskupski štap biskupa Srećka Badurine u obliku znaka Tau izrađen od drveta masline.

Izvor: Šibenska biskupija

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.