Najduži staž u župi Mirlović

Župnik fra Ivan Čupić nakon 13 godina napušta župu Mirlović, na njegovo mjesto dolazi fra Jakov Begonja

Župnik fra Ivan Čupić, nakon 13 godina napustio je župu Marijina Uznesenja u Mirloviću i odlazi u novu župu Gradac kraj Drniša. Fra Ivan bio je  župnik s najdužim stažem u župi Mirlović , a u ime cijele župne zajednice prigodnim riječima za svaku inicijativu, suradnju, brigu i pomoć  za svih 13 godina zajedništva u Kristu, od župnika fra Ivana se oprostio i zahvalio župljanin Vinko Bulat.

Sveto misno slavlje obogatili su članovi Kulturno-umjetničke udruge ‘Zvona Zagore’ iz Mirlovića crkvenim pučkim pjevanjem Zdravo tijelo, Zdravo krvi, Budi hvaljeno i na kraju pjesmu Gospi Mirlovačkoj.

Sve su to pjesme kojima je župnik fra Ivan davao potporu i sudjelovao sa  svojim župljanima na smotrama biskupijskog pučkog pjevanja ‘Puče moj’ pronoseći ime župe Mirlović. Primopredaja pastirske dužnosti obavit će se danas u Župnom uredu u Mirloviću, a za novog župnika dolazi fra Jakov Begonja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.