34-godišnji djelatnik Pošte iz Oklaja raznim makinacijama sebi u džep stavio 714 tisuća kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podignulo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 34-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 1. prosinca 2012. do 26. veljače 2014. kao djelatnik poduzeća u uredu u Oklaju, na radnom mjestu operatera jedinog u tom uredu ovlaštenog za raspolaganje novčanim sredstvima kao i za obavljanje poslova za poduzeće, u cilju da si pribavi znatnu protupravnu imovinsku koristi, od centrale naručivao više novčanih sredstava za poslovanje nego što mu je bilo potrebno.

-Tereti ga se da bi potom taj novac kao i novac koji su građani uplaćivali u pošti, ukupno 515.120,33 kune uzeo za sebe. Tereti ga se da je 9. svibnja 2013. godine; znajući da jedna fizička osoba ima oročenu štednju u banci, bez njezina znanja i odobrenja; razročio njezinu štednju i prenio sredstva na njezin tekući račun, a zatim u tri navrata upisao u naloge da je isplatu novca sa tekućeg računa dala njegova korisnica, a te naloge ovjerio pečatom pošte i potpisao se u ime te fizičke osobe. Potom je naloge proveo, a za sebe uzeo još 199 tisuća kuna te, kako bi prikrio ovo uzimanje novca, 26. veljače 2014. popunio je još tri obrasca naloga banke u kojima je neistinito upisao da je ta fizička osoba na svoj račun uplatila novac, što ovjerio pečatom pošte i potpisao se njezinim imenom i prezimenom – stoji u priopćenju ŽDO-a.

34-godišnjak je na ovaj način, kao djelatnik pošte, sebi priskrbio nepripadajući iznos od 714 tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.