85 prometnih nesreća više nego lani, poginulo 15 osoba

ilustracija

Prema izvješću PU Šibensko- kninske na našem području u prvih devet mjeseci ove godine dogodilo se 876 prometnih nesreća, u donosu na 791 prometnu nesreću u ovom razdoblju prošle godine, što pokazuje da je ukupan broj prometnih nesreća u 2015. veći za 85 prometnih nesreća. Od ukupnog broja njih 580 je s materijalnom štetom, 285 s  ozlijeđenim  osobama i 11 prometnih nesreća s poginulim  osobama.

U ovim prometnim nesrećama su nastradale 401 osobe, u odnosu na 420 stradalih osoba prošle godine, od kojih je poginulo 15 osoba, u odnosu na 13 poginulih prošle godine. Nadalje, 95 osoba je teško, a 291 osoba je lakše ozlijeđena u odnosu na 99 teško i 308 lakše ozlijeđenih osoba prošle godine u ovom razdoblju.

U cilju zaustavljanja nepovoljnog trenda stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici PU Šibensko-kninske kontinuirano na svim prometnicama na otvorenim cestama i u naseljima pojačano provoditi  nadzor sudionika u prometu.

foto: ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.