Bacio kokain iz auta i pokušao pobjeći krim policiji: Aria nanjušila još droge, pa predao pištolj i metke

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ukupno 61,3 grama kokaina, pištolj i osam metaka, pronašla je šibenska kriminalistička policija prije tri dana kod 59-godišnjaka,  kojeg sada sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Policija je, naime, proteklog četvrtka u popodnevnim satima u Šibeniku vidjela kako je osumnjičeni 59-godišnjak u trenutku izlaska iz automobila Honda Civic šibenskih registracijskih oznaka, bacio smotuljak kokaina težine 1,3 grama i pokušao pobjeći, zbog čega je uhićen.

Zbog sumnje da posjeduje još droge, policija je naložila pretragu automobila i stana kojeg koristi 59-godišnjak. Dan kasnije, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, policijski pas za detekciju droga Aria nanjušila je u Hondi još 60 grama kokaina, a osumnjičeni je tijekom pretrage stana dobrovoljno predao pištolj i osam metaka.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao zbog neovlaštenog stavljanja u promet, a pronađeno oružje i streljivo 59-godišnjak je neovlašteno posjedovao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a protiv njega je podnesen i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku zbog prekršaja iz Zakona o oružju zbog kojeg mu prijeti novčana kazna od pet do 50 tisuća kuna ili 45 dana zatvora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.