Novčana prevara

Bivša JABA mnogima je bila bankomat. Žena (51) podignula 70 tisuća kuna tijekom vikenda dok transakcije nisu knjižene

Žena stara 51 godinu osumnjičena je da je prevarila Jadransku banku za nešto manje od 70 tisuća kuna 2016. godine, izvijestili su danas iz šibenske policije.

Ona je kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu u svibnju 2016. godine otvorila transakcijski račun na ime te tvrtke u poslovnici banke u Šibeniku. Tom prilikom zatražila je izdavanje maestro chip kartice, ali i kartice za prijavu na internet bankarstvo.

Potom je u prosincu tijekom vikenda, kada banka nije provodila transakcije po računu zbog nepostojanja online sustava pa su se transakcije knjižile nekoliko dana kasnije, u više navrata podigla gotovinu na bankomatima i u poštanskim uredima diljem Hrvatske. Također, zadavala je naloge u aplikaciji mobilnog bankarstva. Za sve to skupa nije imala pokriće, odnosno nikakav novac na računu.

Osumnjičena žena je kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku za prevaru u gospodarskom poslovanju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.