Bivši direktor Suzukija u Šibeniku izdavao uplatnice kupcima, novac stavljao sebi u džep, a aute nije naručivao…

Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podignulo je optužnicu protiv 50-godišnjeg bivšeg direktora Suzukija u Šibeniku kojemu stavljaju na teret da je od 1. rujna 2015. do 3. kolovoza 2016. godine, kao direktor i osoba ovlaštena za zastupanje trgovačkog društva Suzuki koja ima poslovnu jedinicu u Šibeniku, s ciljem da si pribavi znatnu imovinsku korist, zaključio kupoprodajne ugovore s devet osoba za kupnju vozila marke Suzuki.

Nakon što su mu kupci na ruke u cijelosti ili djelomično platili novac na ime ugovorene kupoprodajne cijene, DORH tereti 50-godišnjaka da im je izdao uplatnice, a primljeni novac nije uplatio na žiro račun tvrtke što je bio obvezan učiniti, niti je vozila naručio, dok je u još dva slučaja zaključio kupoprodajne ugovore za prodaju automobila koja su bila u poslovnoj jedinici i služila kao test vozila, pa nakon što su mu kupci i za ta vozila platili u cijelosti ili djelomično kupoprodajnu cijenu, vozila je predao kupcima, a novac ponovno nije uplatio na žiro račun poduzeća.

Tereti ga se da je primljeni novac u ukupnom iznosu od 1.064.650 kuna zadržao za sebe oštetivši navedeno trgovačko društvo.

Zbog svega toga Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 50-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.