Bivši trgovac gorivom iz Šibenika izbjegavao dugove. S jedne firme prebacivao nekretnine na drugu

Muškarac star 61 godinu osumnjičen je za povredu tuđih prava, odnosno policija i Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku ga sumjniče da je prebacio imovinu tvrtke na svoje druge tvrtke kako bi onemogućio naplatu svog duga, izvijestili su danas iz šibenske policije. Neslužbeno doznajemo da je riječ o bivšem trgovcu gorivom iz Šibenika.

Šibenčanin je, kao direktor trgovačkog društva, s ciljem da spriječi namirivanje oko 360 tisuća kuna 61-godišnjeg vjerovnika iz Svibovca Podravskog, dio nekretnina i pokretnina prebacio u vlasništvo svojih drugih firmi. To je napravio nakon što je izgubio spor na Trgovačkom sudu u Zagrebu, a nekretnine i pokretnine je prebacio u roku od dva dana.

Vjerovnik je to shvatio jer se nije mogao naplatiti pa je slučaj prijavio Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, koje je u suradnji s policijom istražilo o čemu je riječ. Policija je podnijela posebno izviješće kao nadopunu ranije podnijetoj kaznenoj prijavi vjerovnika.

Šibenčanin (61) bi za to kazneno djelo mogao provesti godinu dana iz rešetaka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.