Borba protiv ‘četiri ubojice u prometu’ daje rezultate. Smanjen je broj prometnih nesreća i prekršaja

Čak 169 prekršaja evidentirali su šibenski policajci u akciji tijekom vikenda u cilju sprječavanja i sankcioniranja ‘četiri glavne ubojice u prometu’, a riječ je o brzini, vožnji u pijanom i drogiranom stanju, nekorištenju pojasa i razgovaranju na mobitel tijekom vožnje.

Policija je usmjerila akciju na noć s petka na subotu, kao i na noć sa subote na nedjelju, a sveukupno su prekontrolirali 326 vozila. Točno 59 vozača su uhvatili kako voze brže od dozvoljenog, njih 40 je vozilo pijano i drogirano, 40 ih se nije vezalo, a osam ih je razgovaralo na mobitel tijekom vožnje. U akciji su utvrdili još šest prometnih prekršaja i 16 ostalih prekršaja.

Tijekom akcije, u subotu oko 3.10 sati, u Dubravi je 55-godišnjak zatečen s 1,59 promila u krvi. On je vozio Volkswagen Passat šibenskih registracija, a zadržan je u prostorijama za otriježnjenje.

Za vikend su se na našem području dogodile dvije prometne nesreće, tek s materijalnom štetom.

Iz policije poručiju kako su preventivno-represivne akcije dale rezultata, posebice ako se uzme u obzir smanjen broj prometnih nesreća u te dane, kao i manji broj prekršaja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.