Braća Bajić o optužnici za silovanje: Nismo krivi

Na Županijskom sudu u Zagrebu jučer je održano pripremno ročište u postupku koji se vodi protiv dvojice šibenskih kickboksača, Igora (24) i Zlatka (23)  Bajića, optuženih za višestruko silovanje. Pred suca Zdravka Majerovića, braća Bajić stigli su u pratnji svog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića.

Kako nam je u telefonskom razgovoru kazao sam Visković, dvojica optuženika na pripremnom ročištu nisu se izjašnjavala o krivnji. Međutim, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić na naš novinarski upit odgovorio je drugačije te tvrdi kako su se ‘oba okrivljenika izjasnila da se ne smatraju krivima’.

Glavna rasprava u ovom slučaju zakazana je za 4. i 5. ožujka, a prema riječima Devčića, postupak će biti zatvoren za javnost.

Podsjetimo, dvojicu Šibenčana tereti se da su 29. srpnja 2013. godine u stanu u Zagrebu mladu djevojku pozvali na druženje te joj prijetili premlaćivanjem ako ne pristane na spolni odnos. Vidjevši da se ne da, prema navodima tužiteljstva, mlađi brat  ju je snažno ošamario pa je ona pala na tlo, nakon čega mu se u višestrukom silovanju pridružio i godinu dana stariji brat. Optužnicu tužiteljstva, Županijski sud u Zagrebu potvrdio je u studenom prošle godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.