Brojni prekršitelji i ovog su vikenda naletjeli na najavljene kontrole prometa

I pored činjenice da već dva mjeseca tijekom vikenda policija najavljuje u medijima i provodi ciljane akcije, svakog vikenda bilježe značajan broj težih prometnih prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola ili droga.

Policija je na šibensko-kninskim prometnicama tijekom vikenda kontrolirana 334 vozila i u tim kontrolama utvrdili su 169 prekršaj. U petak oko 23.10 sati u Vodicama je 47-godišnjak zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Renault Clio, splitskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od  1,80 promila alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog.

Ukupno je u akciji zabilježen 31 prekršaj nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, devet prekršaja zbog nepodvrgavanja preliminarnom ispitivanju prisutnosti  droga i jedan prekršaj vožnje u alkoholiziranom stanju. Također je utvrđeno 26 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa i šest prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje te još 12 prekršaja iz prometa i 54 ostala prekršaja.

S petka na subotu i sa subote na nedjelju akcija je provedena prioritetno zbog sprječavanja i sankcioniranja takozvanih ‘četiri glavne ubojice u prometu’.

Prema statističkim pokazateljima, tijekom vikenda na našem području se dogodilo pet prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i četiri prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama je po jedna osoba lakše tjelesne ozlijede.

Osim akcije u dane vikenda, i u noći sa subote na nedjelju od 22 do 5 sati, na našem području je intenzivirana ciljana akcija usmjerena direktno na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača. U to vrijeme je, od ukupnog broja kontroliranih vozila tijekom vikend akcije, kontrolirano 145 vozila, kada su, između još 27 prometnih prekršaja, utvrđena čak 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od koji su četiri mlada vozača zatečena da u alkoholiziranom stanju upravljaju vozilom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.