Brzina i dalje najčešći uzrok prometnih nesreća na našem području

Ilustracija/Arhiva

Neprilagođena brzina uzrok je čak 15 prometnih nesreća koje su se na cestama Šibensko-kninske županije dogodile proteklog tjedna. Slijedi nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje po kolniku i tako redom, a ukupno su se proteklog tjedna dogodile 24 nesreće, od kojih četiri sa ozlijeđenim osobama u kojima su dvije teže i dvije lakše ozlijeđene.

Od ukupnog broja prometnih nesreća, njih 23 su se dogodile na području Šibenika i to, 19 s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenom osobom u kojima su dvije osobe lakše i dvije teže ozlijeđene, dok je na području Knina zabilježena jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Policija je protiv vozača poduzela ukupno 268 mjera, od kojih je 88 za nekorištenje sigurnosnog pojasa, 68 za nepropisnu brzinu, 35 za nepropisno uključivanje i isključivanje, 17 za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 10 za upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 19 vozača  i devet  vozila.

Obzirom na broj poduzetih mjera u proteklom tjednu, policija i dalje upozorava vozače da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.