Čelnik udruge Tvrđava Knin Mladen Milošević ‘zamračio’ 1,4 milijuna kuna

Policija je utvrdila kako je osumnjičeni, u svojstvu predsjednika Udruge i upravitelja Zadruge u vremenu od 1. siječnja 2008.. do 31. prosinca 2012., kao službena i odgovorna osoba, koristio svoj položaj i ovlasti s ciljem da sebi  pribavi protupravnu imovinsku korist, tako je podigao veću količinu novčanih sredstava sa žiro računa Udruge i Zadruge te novac zadržao za sebe.

Opisanim načinom osumnjičeni je oštetio Udrugu za iznos od najmanje 728.537,51 kune, a Zadrugu za iznos od najmanje 707.873,38 kuna, čime je sebi  pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1,4 milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo iz šibenske policije, riječ je o čelniku udruge branitelja liječenih od PTSP-a ‘Tvrđava Knin’ Mladenu Miloševiću.

Osim toga, utvrđeno je da je osumnjičeni je unosio neistinite podatke u službenu ispravu, odnosno godišnja financijska izvješća, koja je ovjeravao potpisom i službenim pečatom, kao da su istiniti, umanjujući prihode i rashode Udruge i kao takve dostavljao ih Državnoj reviziji i Gradu Kninu.

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu, predan u pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave-javljaju nam iz PU Šibensko-kninske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.