Dječaku (10) petarda opekla prst, a ženi (60) svijeća šaku

Na hitnom prijemu Opće bolnice u Šibeniku kroz prosinac prošle godine i u prvim danima ove godine bilježe samo dva slučaja ozlijeđivanja kao posljedicu blagdanskog raspoloženja.

– Ženu u dobi od 60 godina s opeklinom šake koju je zadobila od adventske svijeće primili smo 18. prosinca, a desetogodišnji dječak doveden nam je 5. siječnja s opeklinom ruke starom četiri dana. Njemu je petarda opekla treći prst lijeve šake. U oba je slučaja bila riječ o lakšim ozljedama za koje je provedeno ambulantno liječenje u trajanju tjedan-dva i sve prošlo bez težih posljedica, rekao nam je Nino Brajković, šef objedinjenog hitnog bolničkog prijema u šibenskoj bolnici.

Relativno malo ozljeda tijekom blagdana zasigurno je rezultat zabrane prodaje i upotrebe jakih petardi te sve veće osviještenosti građana koji manje improviziraju i sve više u to vrijeme koriste vatromete ili uopće ne odabiru bučnu proslavu, posebno Božića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.