Djevojka (21) dobro poznavala starca iz Primoštena i utepila novac… Pozvala je prijatelje s revolverom i opljačkala ga

Pixabay

Starca (72) iz Primoštena opljačkala je nešto prije Božića mlada banda na čelu s 21-godišnjakinjom, a iz sefa mu je ukradeno 150 tisuća kuna, izvijestili su danas Policijske uprave šibensko-kninske.

Mlada djevojka (21) starca je poznavala otprije, ali nam u policiji nisu mogli reći u kakvom su odnosu bili, ljubavnom ili prijateljskom. Međutim, više puta je bila kod 72-godišnjaka i znala je raspored svih soba, kao i gdje se nalazi sef s većom svotom novca.

Dobro osmišljena akcija razbojništva krenula je 20. prosinca oko 4.15 sati ujutro kada je 21-godišnjakinja nazvala starca i zatražila da joj otvori vrata stana kako bi ga posjetila, što je on i učinio. Došla je zajedno s 31-godišnjakom i 27-godišnjakom do njegova stana pri čemu su odmah krenule prijetnje, a mlađi muškarac je izvadio revolver i uperio ga u starca.

Za to vrijeme je 21-godišnjakinja krenula po sef i uzela, a starcu ukrala i mobitel kako ne bi mogao pozvati pomoć. U to vrijeme je 25-godišnjakinja stražarila u neposrednoj blizini kuće kako bi u slučaju opasnosti mogla upozoriti pljačkaše.

Svih četvero osumnjičenih pritvoreno je, a kako doznajemo, nisu sa šibenskog područja. Policija će protiv njih podignuti kaznenu prijavu za razbojništvo zbog čega im prijeti od tri do 12 godina zatvora.

(Naslovna fotografija: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.