Dobro informirani lopov (38) iskoristio pad sustava Jadranske banke

Šibenska policija je, po dovršetku kriminalističkog istraživanja u Odjelu gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije podigla kaznenu prijavu protiv 38-godišnjaka s područja Zagreba kojeg sumnjiči za zlouporabu čeka i platne kartice na štetu Jadranske banke.

Kako su izvijestili iz PU šibensko-kninske 38-godišnjak je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, 7. ožujka prošle godine u Zagrebu u poslovnici banke sa sjedištem u Šibeniku otvorio tekući račun, kojom prilikom je zatražio izdavanje maestro kartice.

Potom je između 14. i 19. travnja prošle godine, u vremenu kad banka ne provodi transakcije po računu, podigao gotovinu na bankomatima i u poštanskim uredima u zemlji. Osim toga je zadavao naloge u aplikaciji mobilnog bankarstva, a da za te transakcije nije imao pokrića,odnosno novčanih sredstava na računu.

Na opisani način 38-godišnjak je protupravno prisvojio novčani iznos od najmanje utvrđenih 47 tisuća kuna, sve na štetu Jadranske banke.

Kako neslužbeno saznajemo, 38-godišnjak nije zaposlenik banke, ali je zasigurno imao informacije o razdoblju u kojem kada sustav provođenja transakcija u Jadranskoj banci nije bio u funkciji te je iskoristio tih nekoliko dana u kojima je bilo moguće podizati novac iznad dozvoljenih limita jer se transakcije nisu automatski evidentirale.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.