Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

DORH objavio detalje Ringwaldovog ubilačkog pohoda: Za njega i dvoje pomagača određen jednomjesečni zatvor

Miranda Cikotic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv 47-godišnjeg Stipe Ringwalda, 46-godišnjeg Vlade Zolote i 34-godišnjeg Jerka Pirića odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje kaznenog postupka koji se vodi protiv njih zbog ubojstva Karmelina Fistanića u Omišu početkom studenog. Sudac istrage prihvatio je njegov prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Prema izvješću Državnog odvjetništva RH (DORH), postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenih prethodno dogovorili ubojstvo 38-godišnjeg Fistanića. Osnovano se sumnja da je Ringwald s Renault Kangoom došao iz Šibenika do groblja Lovrinac u Splitu gdje su ga čekali Zolota i Pirić, a potom su se s automobilom Fiat Doblo, kojeg je vozio trećeokrivljeni, odvezli u Omiš do apartmana u njegovom vlasništvu gdje se Ringwald presvukao u tamnu motorističku opremu i stavio tamnu kacigu na glavu koju su mu prethodno pripremili Zolota i Pirić.

Prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, nakon izlaska iz apartmana uzeo motocikl Yamaha T-Max crne boje, kojeg su mu također osigurali pomagači, i prema prethodnom zajedničkom dogovoru, pratio je osobno vozilo VW Polo kojim je upravljao Karmelino Fistanić i u kojem je bila njegova 39-godišnja djevojka. Na predjelu Slavinj, kod skretanja s državne ceste u smjeru mjesta Brzet, Fistanić je zaustavio automobil, a Ringwald mu je motociklom prišao s njegove lijeve strane i kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio streljiva prema oštećeniku te mu nanio ustrijelne i prostrijelne rane od kojih je on odmah preminuo, a osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja.

Stoga je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo sucu istrage Županijskog suda u Splitu i da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor na temelju predloženih zakonskih osnova u trajanju od mjesec dana.

FOTO/VIDEO Ringwald s ukradenog motora likvidirao Fistanića, a djevojku ozlijedio: Policija mu u stanu našla drogu i streljivo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.