Državno odvjetništvo traži ponavljanje sudskog postupka protiv Dražena Slavice

Arhiva/Šibenski portal

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 7. veljače 2014. podnijelo Vrhovnom sudu Republike Hrvatske žalbu na presudu zadarskog Županijskog suda kojom je bivši vatrogasni zapovjednik JVP Šibenik Dražen Slavica oslobođen krivnje za odgovornost u kornatskoj tragediji. U priopćenju šibenskog ŽDO-a, navodi se kako je ‘žalba podnijeta zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka’.

-Naime, ocijenjeno je da je sud iz izvedenih dokaza donio pogrešan zaključak o činjenicama bitnim za presuđivanje te da nije izveo sve dokaze predložene od državnog odvjetništva, a pored toga počinjeno je više bitnih povreda odredaba kaznenog postupka – priopćeno je iz ŽDO-a.

U žalbi je predloženo da presuda bude ukinuta i vraćena na ponovni postupak i odluku.

Podsjetimo, početkom rujna Slavica je oslobođen svih optužbi. Sudsko vijeće utvrdilo je kako ‘nema dokaza za propuste nečinjena da se po njegovu naređenju izvrši desantiranje, kao ni za preusmjeravanje kanadera s Kornata. Nema dokaza da su zbog toga što nije obavijestio Centar 112 vatrogasci’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.