Dvojici mladih kninskih lopova određen istražni zatvor, maloljetniku određene mjere opreza

Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku su 3. listopada 2015. privedeni 26-godišnjak, 20-godišnjak i maloljetnik zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela teške krađe te je, nakon ispitivanja prve dvojice osumnjičenika, ŽDO podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Postoji osnovana sumnja da su 26-godišnjak i 20-godišnjak od 13. kolovoza do 1. listopada 2015. počinili zajedno sedam teških krađa na području Knina oštetivši više raznih oštećenika za imovinsku korist od oko 12.500,00 kuna koju su si pribavili.

Osnovano se sumnja da je 26-godišnjak počinio još jednu tešku krađu te si pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 3,5 tisuće kuna. Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

U odnosu na privedenog maloljetnika postoji osnovana sumnja da je od 4. rujna do 1. listopada 2015. počinio šest kaznenih djela teške krađe i to zajedno s prvom dvojicom osumnjičenika te si tako pribavio imovinsku korist od oko 16 tisuća kuna.

Maloljetnika je ispitao sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku te mu, kao zamjenu za istražni zatvor, odredio mjere opreza javljanja kninskom centru za socijalnu skrb i policijskoj postaji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.