Epilog derbija: Policija privela sedam navijača, moguća i nova uhićenja

Arhiva

Prekršajnom sudu u Šibeniku zasad je privedeno sedam osoba zbog nedozvoljenog ulaska na teren tijekom pauze na košarkaškoj utakmici koja se održala proteklog petka na Baldekinu između Građanskog košarkaškog kluba Šibenik i Košarkaškog kluba Zadar, doznajemo od Marice Kosor, glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske.

– Zasad je privedeno sedam osoba zbog počinjenog prekršaja iz članka 4, stavka 1, podstavka 10 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, što je kažnjivo po članku 39a, stavku 1, točki 5. Međutim, još je sve u tijeku, odnosno ne mora značiti da je to konačan broj, dodaje Kosor.

Drugim riječima, zbog pokušaja nedopuštenog ulaska u natjecateljski ili gledateljski prostor, odnosno prostor koji je namijenjen sucima i drugim osobama koje sudjeluju u sportskom natjecanju, privedeni bi navijači mogli biti kažnjeni novčanom kaznom od dvije do 15 tisuća kuna, ili kaznom zatvora u trajanju od 30 dana za pokušaj unošenja ili unošenje i isticanje transparenta, zastave ili druge stvari kojom se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Podsjetimo, navijačima Zadra nije se svidjelo što su u pauzi izvođači jedne od navijačkih pjesama Funcuta pjevali ispred tribine na kojoj su se nalazili, pa su neki od njih pokušali ući na parket, ali je policija brzo reagirala. S druge su strane proboj pokušali i Funcuti, od kojih su se neki uspjeli domoći terena, ali policija je spriječila veće incidente.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.