FOTO Show zbog bijelog praha u ‘bermudi’: Dječak aktivirao požarni aparat i izazvao evakuaciju zgrade

Pravi show odigrao se jučer oko 20 sati u prvoj ‘bermudi’ na Baldekinu iz koje su stanari panično bježali iz svojih stanova misleći da požar guta zgradu. No, sve je bio samo show koji je, kako doznajemo od stanara, priredio dječak mlađi od 10 godina…

Dakle, dječak je na devetom katu nekako uspio skinuti požarni aparat s postolja te ga je odnio na 12. kat. Tamo je skinuo osigurač i aktivirao aparat. Dok je prah počeo nekontrolirano izlaziti, dječak je opetovano zazivao upomoć što je uzbunilo stanare.

– Taman sam išao s plaže kad me zove cura da je požar u zgradi i da ne zna što će. Jurim kući, a ono vatrogasci ispred ulaza. Sretnem kućepazitelja. On mi govori kako nije požar nego se dječačić zaigrao – veli nam čitatelj koji nam je i ispričao tragikomičnu situaciju u prvoj ‘bermudi’.

požar dim bermuda zgrada

Susjedi su, kaže, čuli zapomaganje, a u jednom trenutku im je po vratima počeo netko lupati. Čula se gungula i počela je panična evakuacija zgrade.

– Susjed je zgrabio krpu, navlažio je i stavio preko usta. Nije znao što će jer je hodnik bio pun bijelog dima – priča nam naš sugovornik koji je želio ostati anoniman.

Dječak je naposljetku ušao u lift i spustio se u prizemlje.

Vatrogasci su nam potvrdili da su bili u zgradi jer su dobili dojavu, ali na kraju se ispostavilo da je samo aktiviran protupožarni aparat. U policiji su, pak, istaknuli kako s njihove strane nije bilo postupanja.

požar dim zgrada

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.