Na području Mokrog Polja

FOTO Tridesetak vatrogasaca gasi požare kod Knina, kuće nisu ugroženeFoto: Vatrogasci-Oni su naši heroji

Nešto iza 17 sati na području Mokrog Polja kod Knina izbila su dva požara otvorenog prostora, a u gašenju su sudjelovale i zračne snage.

NOVO 19.57 sati

Zračne snage napustile su požarište u 19.45 sati, a na terenu se trenutno nalazi 30 vatrogasaca, kazao nam županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

– Najbitnije je da kuće nisu ugrožene, vatra je daleko od kuća, a jedan od požara je pod nadzorom. Drugi još uvijek pokušavamo staviti pod kontrolu i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati – kazao nam je Dukić.

RANIJE

Na intervenciju je izašlo 25 vatrogasaca s 10 vozila to pripadnici JVP-a Knin, DIP- Šibenik, DVD- Ervenik, Kistanje i Knin, a gašenju sudjeluju četiri kanadera i tri air tractora, izvijestili su iz županijske Vatrogasne zajednice.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 17.lipnja do zaključno 25. kolovoza zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 35 požara i to 20 u Šibensko-kninskoj, pet u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 102 pripadnika, priopćili su iz MORH-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.