FOTO/VIDEO Zbog požara na Lozovcu evakuirani kampovi u Skočićima! Zatvorena dionica autoceste

Arhiva

U 13.25 sati Županijskom centru 112 stigla je dojava o izbijanju vatre na otvorenom prostoru na području Lozovca. Vatrena fronta brzo se širi i nakon odlaska kanadera s njom se bori 70-ak vatrogasaca. Trenutno na Tromilji na predjelu Gulina i Bukića gori borova šuma, a gašenje otežava jako jugo.

NOVO 15.57

Sa požarišta na Lozovcu povukli su se kanaderi, a u borbi s vatrom ostalo je 77 vatrogasaca s 20 vozila. Kuće u Skočićima, gdje su ranije evakuirani gosti iz dvaju kampova, za sada nisu ugrožene, a takva je situacija i u Slavicama. Od 15.15 sati zatvorena je za sav promet, zbog gustog dima i nesmetanog rada vatrogasaca, autocesta između čvorova Šibenik i Pirovac te državne ceste Lozovac-Skradin i Tromilja-Skradin, doznajemo Županijskom centru 112.

Šibenik Meteo javlja kako je slaba kiša stigla i do Lozovca.

OBJAVLJENO U 14.45

– Iz obaju kampova u Skočićima, evakuirani su gosti. Stigao je i kanader, prvi od četiri koliko ih je pozvano. Na požarištu je trenutno 52 vatrogasca, saznajemo od dežurnog u Županijskom centru 112.

skradin dim

lozovac5

lozovac2

RANIJE OBJAVLJENO

– Na terenu je već 40-ak vatrogasaca javnih vatrogasnih postrojbi i DVD-a, a pozvane su i zračne snage. Gori na području sela Skočići i Slavice, vatrena fronta je oko 300 metara i potpomognuta jakim vjetrom brzo se širi, saznajemo od dežurnog u Županijskom centru 112.

lozovac3

lozovac1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.