Funcuti prepoznali Torcidaša sa ‘Starog pazara‘? Policajac pokušao smiriti tučnjavu pa mu navijači slomili nos

Ilustracija/Arhiva

Šibenska policija sumnjiči šest osoba za nanošenje teške tjelesne ozljede i napad na službenu osobu, odnosno policajca, koji se dogodio u nedjelju u sportskoj dvorani na Baldekinu.

Iz policije su jutros izvijestili da 33-godišnjaka, 28-godišnjaka i 21-godišnjaka sumnjiče za sudjelovanje u tučnjavi, nanošenje teške tjelesne ozljede i napad na službenu osobu, dok su 26-godišnjak, 25-godišnjak i 22-godišnjak osumnjičeni za sudjelovanje u tučnjavi.

Šestorica osumnjičenih su, kao pripadnici Funcuta, u nedjelju nešto poslije 17 sati u sportskoj dvorani na Baldekinu prvo verbalno, a zatim i tjelesno napali dva simpatizera Hajduka, pišu u policiji. Kako neslužbeno doznajemo, jedan od tih simpatizera Hajduka navodno je provocirao Funcute te je bio na ‘Starom pazaru‘ kada je došlo do napada Torcide na Funcute u listopadu prošle godine, a pripadnici šibenske navijačke skupine su ga prepoznali.

U tom trenutku u dvorani su se zatekla dva policajca izvan dužnosti, koji su inače malonogometaši u slobodno vrijeme. Htjeli su spriječiti daljnji sukob te su se predstavili kao policajci i izdali upozorenje svima da prestanu s nasiljem. Iz glasnogovorništva policije, međutim, ističu kako su se navijači oglušili na policijsku zapovijed i u napadu teško ozlijedili policajca. Kako smo saznali, riječ je o interventnom policajcu kojemu je slomljen nos.

Nakon toga su interventni policajci u nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro patrolirali Baldekinom u potrazi za navijačima o čemu je Šibenski portal dobivao informacije građana. Policajci su naposljetku ulovili navijače koji su pritvoreni, a krim obrada tog događaja bit će nastavljena.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.