Glave zaklanih životinja ostavljene uz kontejnere na Meterizama i Šubićevcu

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Veće količine klaoničkog otpada jutros su neugodno iznenadile stanare Meteriza i Šubićevca. Vjerojatno pod okriljem noći, ne prvi put, netko je na dva mjesta u Šibeniku istovario neiskoristive dijelove zaklanih životinja, a sanaciju tog otpada ponovno će platiti građani jer će sanacija tog otpada biti plaćena iz gradskog proračuna.

– Dojavu da je na Meterizama odložena veća količina klaoničkog otpada dobili smo oko 6.12 sati. Odmah smo o tome obavijestili Komunalno redarstvo i Veterinarsku inspekciju, a o njima će ovisiti hoće li pokretati istragu zbog mogućeg kaznenog djela ugrožavanja okoliša i zdravlja ljudi, kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Klaonički otpad pronađen je i početkom godine na Meterizama, a lani tijekom ljeta u samom središtu grada u ulici Ante Starčevića.

U takvim situacijama uglavno radnici Čistoće koji ‘nalete’ na takav sadržaj u kontejnerima za kućni otpad obavijeste komunalne redare Grada Šibenika i tvrtku AS Eko koja će obaviti neškodljivo zbrinjavanje otpada. U pravilu se odmah obavještava i policija koja pokreće istragu.

Najčešće je vrlo teško i nemoguće ući u trag počiniteljima takvih prekršaja jer oni znajući da rade nešto nezakonito uklone sve oznake sa životinjskih ostataka i nastoje ne ostaviti bilo kakav trag o porijeklu klaoničkog otpada. Otkrije li se počinitelj, ovisno o tomu je li riječ o osobi ili obrtu, čeka ga novčana kazna u rasponu od dvije tisuće do deset tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.