Gotov očevid subotnje prometne nesreće u Primoštenu

U prometnoj nesreći koja se dogodila 19. prosinca oko 14,30 sati na magostrali  u Primoštenu teže je ozlijeđen 23-godišnji vozač motora. Zbog ozljeda je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Do prometne nesreće je došlo kada je 18-godišnjak upravljajući osobnim automobilom VW Polo, šibenskih registracijskih oznaka dolaskom do raskrižja s Ulicom svetog Josipa, skrenuo u lijevo, a da se nije prethodno uvjerio da to  može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći pri tome računa o položaju vozila i o smjeru kretanja.

Uslijed toga je došlo do sudara s motociklom Kawasaki, imotskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnja. Vozač Kawasakija  je u trenutku prometne nesreće pretjecao  osobni automobil i to na dijelu kolnika gdje je zabranjeno. Od udara je vozač motocikla, zajedno s motociklom pao na kolnik pri čemu je u klizanju izletio izvan kolnika na kameno zemljanu površinu. Udario je u parkirani osobni automobil i zaustavio se.
Protiv vozača osobnog automobila će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće, a protiv vozača motocikla je podnijeto izviješće o počinjem prekršaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.