Horor na dalmatinskom otoku: Dječak (15) silovao pet godina mlađu djevojčicu pa ga sudac pustio na slobodu

Splitska policija uhitila je i privela na splitsko Županijsko državno odvjetništvo 15-godišnjeg dječaka kojeg se sumnjiči za spolni odnos s djetetom mlađim od 15 godinai to uz primjenu sile. Doznaje se da je silovana djevojčica u dobi od 10 godina, piše RTL

‘Temeljem prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, sudac istrage Županijskog suda u Splitu ispitao je maloljetnog hrvatskog državljanina (2002.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 5. u svezi s stavkom 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 27. svibnja 2018. oko 21.00 sat u stambenoj zgradi na jednom srednjedalmatinskom otoku, u nakani zadovoljavanja svog seksualnog nagona i pohote, počinio navedeno kazneno djelo na štetu djeteta kojeg poznaje od ranije, a koje se u jednom trenutku uspjelo izmaknuti i pobjeći s mjesta događaja.

Nakon ispitivanja maloljetnika, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora prema maloljetniku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku).

Istražni sudac je rješenjem odbio prijedlog za određivanjem istražnog zatvora prema maloljetniku na što je ovo državno odvjetništvo podnijelo žalbu”, priopćio je DORH.

Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.