Slobodan Praljak preminuo u bolnici

Slobodan Praljak preminuo je u bolnici u Haagu, objavili su nacionalni mediji neslužbenu informaciju za koju se još čeka službena potvrda.

Podsjetimo, Žalbeno vijeće suda u Haagu prekinulo je čitanje pravomoćnih presuda nakon što je Slobodan Praljak, u trenutku kada mu je potvrđena kazna zatvora od 20 godina, popio iz male bočice tekućinu za koju je pred sudom izjavio da je riječ o otrovu.

Hitno je prevezen u bolnicu, a do Hrvatskog sabora stigle su informacije, navodno od supruge Milivoja Petkovića, da je Praljak vrlo loše. Također, mediji su došli do neslužbene informacije kako je sudnica u kojoj se dogodio incident, zapečaćena radi policijske istrage.

Žalbeno vijeće potvrdilo ranije presude Raspravnog vijeća bivšem predsjednik vlade Herceg-Bosne Jadranku Prliću od 25 godina zatvora, bivšem ministru obrane Brunu Stojiću i bivšem načelniku Glavnog stožera HVO-a Slobodanu Praljku od po 20 godina zatvora.Žalbeno vijeće Haškog suda u nastavku izricanja presude potvrdilo je 20-godišnju kaznu zatvora Milivoju Petkoviću, a Valentinu Ćoriću dodijelilo 16 godina. Berislavu Pušiću također je potvrđena kazna od 10 godina zatvora.

Žalbeno vijeće zaključilo je da je udruženi zločinački pothvat postojao, da je postojao međunarodni oružani sukob uz umiješanost Hrvatske kao i stanje okupacije.

Prekinuto čitanje presuda u Haagu. Praljak tvrdi da je popio otrov

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.