Poduzetnik iz Zagreba 'popeglao' 40 tisuća kuna

Ima li kraja? U pet navrata iz Jadranske banke podizao novac koji nije imao

Odjel gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave šibensko-kninske dovršio je kriminalističko istraživanje nad još jednim osumnjičenim za prijevaru u gospodarskom poslovanju na štetu Jadranske banke. Riječ je o još jednom u nizu slučajeva podizanja novca u vrijeme kada Jadranska banka nije imala on-line sustav knjiženja transakcija.

Osumnjičeni 42-godišnjak je kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, s ciljem da sebi, odnosno svojoj tvrtki pribavi protupravnu imovinsku korist,  2. veljače .2017. godine otvorio transakcijski račun na ime svoje tvrtke u oštećenoj banci. Tom prilikom je također zatražio u ime i za tvrtku izdavanje maestro chip kartice, kao i kartice za prijavu na internet bankarstvo.

Potom je u od 15. do 17. ožujka 2017. godoine, u vremenu kad banka ne provodi transakcije po računu zbog nepostojanja on-line sustava pa se transakcije knjiže nekoliko dana kasnije od stvarne transakcije, u pet navrata podigao gotovinu na bankomatima i gotovinu na terminalima poštanskih ureda u zemlji, te zadavao naloge u aplikaciji mobilnog bankarstva, a da za navedene transakcije nije imao pokrića, odnosno novčanih sredstava na računu svoje tvrtke.

Na taj način osumnjičeni je protupravno prisvojio iznos od najmanje utvrđenih 40.287 kuna, za koliko je oštetio Jadransku banku. Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.