Incident na HypeBeats festivalu u Crnici: Šibenski vatrogasci sumnjaju da im je kolega nastradao u sačekuši

Šibenski vatrogasci, točnije Radničko vijeće JVP Šibenik, reagirali su na prebijanje vatrogasca koje se dogodilo sinoć tijekom održavanja HypeBeats festivala u sportskom centru Ljubica.

– Danas je nastradao naš kolega prilikom obavljanja službene dužnosti, za vrijeme protupožarnog osiguranja. Ovim putem namjera nam je najoštrije osuditi ovakav napad na službenu osobu, na vatrogasca, na čovjeka koji obavlja svoj posao – poručio je predsjednik Radničkog vijeća Ivan Cvitan.

Istaknuo je, također, kako se vatrogasci nerijetko nalaze u sličnim situacijama, međutim većina tih situacija ostaje na verbalnoj razini.

– Ovakve stvari događaju se ne samo nama, vatrogascima, već i pripadnicima drugih hitnih službi te smatramo da bismo trebali biti zaštićeniji prilikom obavljanja dužnosti. Ovaj događaj pokazao je težinu i složenost obavljanja našeg posla te očekujemo da će institucije odraditi posao te da će odgovorne osobe snositi pravednu razinu odgovornosti.Kolegi koji je pretprio teške tjelesne ozljede i kojeg tek čeka operativni zahvat i oporavak, želimo skori povratak među svoje kolege – naglasio je Cvitan.

Inače, među vatrogascima kola priča kako je 36-godišnjak teško pretučen te da mu je slomljena vilica, a vjeruju kako je riječ o nekakvoj vrsti sačekuše.

– Do vatrogasca je stigla jedna djevojka koja je rekla da joj je ukradena torba s novčanikom u kojem je četiri tisuće kuna. On joj je objasnio kako je vatrogasac i rekao da će je odvesti do policije koja bila u osiguranju. U međuvremenu u gužvi ga je sačekala ekipa koja je ga je prebila i tukla na podu – ispričao nam je jedan vatrogasac koji je htio ostati anoniman te je dodao kako je riječ o Vodičaninu.

Boji se da bi mogla biti riječ o nekom prijašnjem sukobu te da je vatrogasac namamljen u situaciju iz koje se nije mogao izvući. Na sreću, veli iskusni vatrogasac, napadače su policija i osiguranje vrlo brzo uhvatili.

Službeno nam ovu verziju napada u policiji nisu mogli potvrditi već su samo rekli kako je 36-godišnjak u kasnim večernjim satima pretučen dok je obavljao svoj posao.

– Vodimo kriminalističko istraživanje, a mogu samo reći kako je 36-godišnjak teže ozlijeđen te da je preveden na daljnje liječenje u KBC Split. Ne mogu potvrditi jesu li napadači uhićeni, ali policija prikuplja sva saznanja s mjesta događa – kazala nam je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

Podsjetimo, na festivalu na Ljubici jučer su nastupala izvođači iz regije Severina, Connect, Jala Brat i Buba Corelli, Rasta, Coby i Senidah.

(Foto: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.