Ispitana žena koja se sumnjiči za izazivanje sedam požara u Dubravi, tužiteljstvo traži zatvor

ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku traži jednomjesečni istražni zatvor protiv 51-godišnjakinje koja se sumnjiči da je od 18. do 23.srpnja u Dubravi, u naseljima Relje-Junakovići namjerno, otvorenim plamenom izazvala ukupno sedam požara.

Osumnjičena je privedena u Općinsko državno odvjetništvozbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Postoji osnovana sumnja da je u sedam navrata od 18. srpnja  do 23. srpnja  2017. u Dubravi kod Šibenika s ciljem da izazove požare u naselju u kojem živi, na otvorenom prostoru, u borovoj šumi i na smetlištu, a sve u blizini više obiteljskih kuća, te na parceli svog susjeda gdje je bilo sedam plovila na suhom vezu ukupne vrijednosti oko 500 tisuća kuna i u štali jednog od susjeda, zapaljenim improviziranim bakljama i upaljačem palila krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje. Nakon paljenja došlo je do razbuktavanja požara koji su ugašeni zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca, policije i susjeda, stoji u priopćenju državnog odvjetništva.

Osnovano se sumnja da je na opisani način osumnjičena ugrozila imovinu točno neutvrđene ukupne vrijednosti, ali svakako veće od 200 tisuća kuna, a još jednom od vlasnika susjedne parcele pričinila štetu u iznosu od oko 15 tisuća kuna.

– Nakon što je 51-godišnja osumnjičenica ispitana, ovo državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da joj se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, stoji u priopćenju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.