Istraga nije vraćena na početak: Još mjesec dana pritvora za napadače na Luku Mihaljevića

Dvojica napadača na drniškog studenta Luku Mihaljevića do daljnjega ostaju u pritvoru. Novim rješenjem sutkinje istrage, naime, dvojica 19-godišnjaka koji se terete za nanošenje osobito teških i za život opasnih ozljeda svome vršnjaku pritvor je produžen za još 30 dana.

Da istraga o ovom slučaju nije vraćena na početak zbog proceduralnih grešaka, kako se ovih dana javno nagađalo, potvrđeno je Slobodnoj dalmaciji u šibenskom Županijskom sudu.

– Istragu ne vodi sud, nego Državno odvjetništvo i ne može se vratiti na početak. Postupak ide svojim tijekom, a sud odlučuje o istražnom zatvoru. Nakon što je ukinulo prvo rješenje istražne sutkinje zbog nekih činjenica čije je razjašnjenje zatražilo Izvanraspravno vijeće, a vezane su uz produljenje istražnog zatvora i jamstvo, sutkinja je donijela novo rješenje o produljenju istražnog zatvora i jamstvu uvaživši detalje koje je zatražilo vijeće. Sada na to rješenje stranke opet imaju pravo žalbe, objasnio je Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku.

Nezadovoljno prvim rješenjem sutkinje istrage (koje je u međuvremenu ukinuto), Državno odvjetništvo uputilo je žalbu tražeći produljenje pritvora bez mogućnosti uplate jamčevine, dok su odvjetnici vjerojatno reagirali na visinu određene jamčevine želeći svojim branjenicima bezuvjetno osigurati što skoriji izlazak na slobodu.

Po neslužbenim informacijama čini se da je jednom od napadača sloboda prvobitnim rješenjem uvjetovana isplatom jamčevine u iznosu od 70 tisuća kuna, a drugome je “težila” 150 tisuća kuna. Jesu li svote identične i u drugom rješenju nismo uspjeli službeno potvrditi.

Podsjetimo da su mladići završili u istražnom zatvoru nakon što su 9. listopada ove godine oko 12 sati brutalno napali i pretukli svog vršnjaka u blizini studentske menze u Šibeniku.

Zbog višestrukih ozljeda mladi je Drnišanin tri tjedna proveo u induciranoj komi, a dosad je prošao tri operacije u splitskom KBC-u.

Na daljnji oporavak i fizikalno liječenje upućen je u Krapinske Toplice.

IZVOR: Slobodna dalmacija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.