Istražni zatvor Talijanu (49) i Rumunjki (39) zbog pokušaja šverca migranata u Golubiću

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odredilo je istražni zatvor protiv 49-godišnjeg Talijana i 39-godišnje Rumunjke, koji su 21. prosinca privedeni zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja šverca migranata kroz Hrvatsku, za što je zakonom propisana kazna zatvora od jedne do osam godina.

Postoji osnovana sumnja da su njih dvoje prethodno s nepoznatim osobama dogovorili da za još neutvrđeni novčani iznos državljanima Pakistana bez putnih isprava omoguće ilegalno kretanje i izlazak iz Republike Hrvatske, na način da ih, nakon što migranti pješke nezakonito prijeđu državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, 20. prosinca vozilom dočekaju na području Golubića, a potom dalje prevezu na zasada neutvrđeno mjesto.

Uhićeni 49-godišnjak parkirao je teretni automobil francuskih nacionalnih oznaka i ostavio ga otključanog s ključevima u bravi volana na dogovorenoj lokaciji kako bi migranti mogli ući u njega. Nakon toga je s 39-godišnjakinjom otišao u Knin čekati dojavu da su migranti prešli državnu granicu. Po primitku dojave, osobnim automobilom dovezli su se do kombija parkiranog na dogovorenoj lokaciji kako bi migrante odvezli dalje, no tamo su ih dočekali policijski službenici.

Nakon što su osumnjičenici ispitani, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog opasnosti od bijega. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio im zadržavanje u istražnom zatvoru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.